Mandel United heerst over het Vauban stadion in Menen

Speeldag 3 2e amateur A
KSCT Menen - KFC MU

 

Mandel United heeft een prestatie geleverd om fier op te zijn. Totaalvoetbal, zo goed als volledige beheersing van de wedstrijd, minstens 10 echte voetbalkansen en een ruime overwinning met 1-5 tegen het lokale KSCT Menen. De thuisploeg kon rekenen op een bijwijlen sublieme doelman De Nayer die erger voorkwam.

Mandel nam de match meteen in handen en na 2 kansen voor Debouver en Verspeeten was het na 20 minuten in 2 minuten tijd ook 0-2. Eerst fusilleerde Lorthiois na een actie van Debouver het lokale doel en net daarna bleef Beyens aandringen en scoorde Verspeeten een simpel doelpunt. Mandel bepaalde het tempo, had het balbezit en Clyncke deed iets enig moois, maar De Nayer wilde niet mee. Toen Debouver in de zestien werd gehaakt, scoorde Daan zelf op strafschop de 0-3. Nadien nog kansen voor Debouver maar De Nayer bleek een sterke doelman.
KSCT Menen kon in de hele eerste helft niet dreigen en was vaak moedeloos van zoveel Mandels aanvalsgeweld.

Na rust zelfde spelbeeld, alhoewel Mandel United niet meer moest en Menen aanvankelijk niet echt kon. Verspeeten werd van zijn tweede van de middag gehouden door een alweer sterke De Nayer. Toch kwam Menen nu wel een paar keer in de buurt van Laleman, maar een schot van Lukinga ging rakelings naast en Buysens stuitte op onze doelman. Op het uur kwam de ingevallen Pyck tot 2 x toe voor doel, telkens op aangeven van de "spielmacher" Debouver, eerst was er weer die duivelse De Nayer, maar bij de tweede maal stifte Ruben zeer mooi in doel en 0-4. Na 71 had Clyncke iets geniaals in petto en legde de 0-5 op de voet van Debouver. Bochet ontbond opeens zijn duivels en scoorde sterk in de winkelhaak de eerredder. In een tweede helft waar Mandel United alle velkdspelers wisselde en zowel Pyck, Vancraeveldt en Van Marcke verdiende speelminuten kregen. 

Mandel bouwt het vertrouwen verder, er is rust, maturiteit en zeer veel enthousiasme en passie. Volgende week komt KSC Dikkelvenne op bezoek, net zoals vorig jaar onze tegenstander net voor onze match in de zestiende finales van de Croky Cup. Vorig jaar bleven we steken op 0-0 in Dikkelvenne, benieuwd wat het zaterdag thuis in de Skyline Arena wordt: afspraak om 20:00.

KFC MU speelde met: Laleman, Clyncke, Mulliez, Raes, Bailly (68' Van Marcke), Tamsin, L. Lorthiois (61' Vancraeyveldt), Beyens, Debouver, Dhondt, Verspeeten (55' Pyck)

Niet gebruikte wisselspelers: Galens

#oesjeun #goestehn #goazegevn