Mandel United wint openingsmatch in Zwevezele

2de amateur A
1e speeldag
KSK Zwevezele - KFC MU

 

Een volwassen Mandel United pakte gisteren in Zwevezele de volle buit op de openingsspeeldag in de nieuwe competitie in 2e amateur A.

Mandel United startte sterk met het beste van het spel en zeer veel maturiteit en métier. Na 4 minuten bediende Debouver de vrijstaande Pyck, maar hij kon net niet genoeg bij de bal om Depaepe te verschalken. KSK Zwevezele had aanvankelijk moeite met het tempo. Het moest het balbezit aan Mandel United laten dat probeerde met verticaal spel de hoogspelende verdediging van de thuisploeg te ontwrichten. Net voor het kwartier kon Lorthiois uithalen met links, maar zijn schot zoefde naast. KSK Zwevezele reageerde met een afgeweerd schot van de beweeglijke Yagan. Op de 36e minuut consternatie, Debouver haalde eerst uit met een zwaar schot dat op de vuisten van de thuisdoelman uiteenspatte, maar de bal geraakte niet weg, bij de volgende fase ging de bal via de voet van Vandendriessche op zijn eigen arm en de scheids floot strafschop voor de bezoekers.

Debouver twijfelde niet en schoot de op dat moment verdiende 0-1 feilloos op het bord. Zwevezele probeerde te reageren, maar verder dan een scrimmage voor het doel van Laleman kwam het niet.

Na rust probeerde de thuiscoach met de inbreng van eerst De Smet en nadien Provoost de bakens te verzetten. De thuisploeg, met pakken eerste klasse ervaring, voerde de druk op, maar Mandel United is een mature en volwassen ploeg geworden die er collectief staat en een ijzersterke verdediging heeft met Raes, Mulliez en Laleman als exponenten. 

Mandel kwam er maar sporadisch meer uit, verloor iets te veel duels, had de tweede bal niet vaak meer en speelde soms iets slordiger dan voor rust, toch kon op het uur Pyck via Debouver scherp voorzetten, maar Verspeeten kon niet bij de center. De inbreng van Beyens, Vancraeyveldt en later Neu veranderde weinig aan het spelbeeld. Laleman redde enig mooi een fluwelen trap van De Rock en een bal werd door Laleman in een geharrewar nog net voor de lijn gekeerd. Zwevezele had met Yagan een permanent gevaar via acties op links en vrije trappen en hoekschoppen, maar Bailly en de rest van de verdediging stonden pal.

En zoals het zo vaak gebeurt, kon ook nu Mandel United de genadestoot toedienen aan een moedig Zwevezele. De klaar kijkende Tamsin stuurde in de 89e minuut Verspeeten in het straatje en zoiets moet je onze nieuwe spits niet geven, perfect op snelheid en beheersing liet hij Depaepe geen kans en werd het 0-2

Waar het ook 1-1 had kunnen zijn, was Mandel United nu rustig en secuur en nadien dodelijk op het juiste moment. De groep heeft duidelijk maturiteit, rust en métier bijgewonnen. Dat is veelbelovend en hoopgevend!

Voor KFC MU speelden: Laleman, Mulliez, Bailly, L. Lorthiois (75' Vancraeyveldt), Dhondt (65' Beyens), Debouver (89' Neu), Raes, Pyck, Tamsin, Verspeeten, Clyncke

Niet gebruikt: Galens

 

#oesjeun #goestehn #goazegevn