KFCMU kan niet stunten tegen Limburgse Topploeg

Mandel United is er gisteren niet in geslaagd te stunten tegen KVV Thes Sport. De Limburgers spelen al vele jaren de absolute top on eerste amateur/nationale niveau en is een geoliede machine dat vorig weekend nog profploeg KMSK Deinze uit de Croky Cup kegelde.

 

Mandel United gaf nochtans zijn visitekaartje af in de eerste helft. Het was meer dan de evenknie met de atletische bezoekers en creëerde meer kansen dan de bezoekers. Mandel United deed dat vanuit een uitstekende tactische organisatie en brak met snel en verzorgd voetbal regelmatig uit de druk van de bezoekers. We noteren 3 acties in het eerste kwartier, allemaal op naam van de thuisploeg. Het leek wel copy-paste met de match van vorige week op KVK Tienen. Via een hoekschop komt de bal bij Oumedjeber die Vanmarcke bedient en meteen doelman Valkenaers tot een topredding dwong. Na een uitbraak van Lorthiois kon Pyck een mooie center brengen die door Mezine net niet goed genoeg werd verwerkt en een knap schot van Dhondt werd met brio door de bezoekende goalie gered.

En dan de allereerste actie van Thes een corner beland bij Battista die een harde volley in het pak trapt en via een afgeweken trap van Bammens staat het droog 0-1. Mandel United even van de kook en Jeunen kon nog eens voor brengen en Vaesen koptmaar Laleman pakt.

Op het halfuur, net nadat Mandel United het evenwicht had hersteld kopte Lorthiois aan de eerste paal een zoveelste sterke corner van Tamsin binnen. 1-1 na 32 minuten.

Mandel duwde door en Dhondt lanceerde Pyck in de diepte maar de doelman redt met veel geluk. Op slag van rust het kantelpunt. Een Mandel corner wordt afgeweerd, Mestdagh wil uithalen, maar zijn schot wordt geblokkeerd en Vaesen kan vanaf 80m solo naar het doel van Laleman. Hij wordt kort voor de 16 foutief onderuit gehaald en terecht rood voor Oumedjeber.

Mandel na een sterke eerste helft op 1-1 maar wel met 10 tegen 11.

 

Dat bleek na rust een uiterst moeilijke opdracht tegen de vlot combinerende bezoekers. Laleman met een mooie parade op een kopbal van Vaesen, maar meteen daarna kopt de ingevallen Vermijl meteen de 1-2 tegen de touwen en een paar minuten later boeken toe nadat Jeunen moederziel alleen kan uithalen, 1-3. Laleman pakt nog een vlam van Stefani. Mandel probeerde nog met alle risico’s de aanluitingstreffer te vinden, maar op dit moment is efficiëntie een term die ons niet genegen is. De ingevallen Vanhaecke bediende knap Dhondt die bijna de paal likte en een center van Brouckaert werd door de mee opgerukte Raes net over de lat gekopt.

 

Thes Sport is een ploeg voor de top 3 in eerste nationale en eigenlijk is de nederlaag ook logisch. Maar wat Mandel United de eerste 45 minuten liet zien is zeer hoopgevend, maar op dit niveau is luciditeit en efficiëntie cruciaal. Meer dan waarschijnlijk krijgt Mandel United nu een zeer lange periode van bezinning, want covid-19 overheerst alles, ook de mooie sport voetbal op het niveau van eerste nationale…

 

Startelf KFC MU:

Laleman, Mestdagh, Lorthiois, Dhondt, Oumedjeber, Van Marcke, Raes, Pyck (78’ Vanhaecke), Tamsin, Brouckaert, Mezine

 

Niet gebruikte wisselspelers: Carré, Vanhuyse, Dumortier, Hemelaere, Callens, Verhaest

 

#oesjeun #goestehn #goazegevn